Vanaf 2019 hebben we een start gemaakt met het project Gezond Plannen en Roosteren.
Ten eerste met het ontwikkelen van een ‘menukaart’ met interventies op het thema Gezond Plannen en Roosteren op alle niveaus. We hebben hiervoor gekozen omdat niet alle klokken gelijk liepen in de 7 organisaties. Binnen dit thema kent iedere organisatie zijn eigen uitdagingen en fasering. Daar waar de ene zorgorganisatie al bezig was met ‘teamroosteren’ als een beleidskeuze, had een andere organisatie nog de vraag; ‘plannen, hoe doen we dat eigenlijk, en waarom’?
Er was één duidelijke overeenkomst zichtbaar: plannen doe je erbij en is niet ingegeven vanuit nadrukkelijk beleid, beleidskeuzes of strategie en werd niet gezien als een ‘vak’.
Met regelmaat evalueren we onze projecten, we vatten onze bevindingen samen in factsheets. Bekijk via de knop hieronder de factsheet ‘Gezond plannen en roosteren’ van augustus 2021 waar we o.a. ingaan op scholing en kennissessies op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
*Afbeelding: Ximius VVT-tool